Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
darcia1 napisał:
no tak, ale dlaczego jako obcokrajowiec nie musiałam zapłacić na miejscu?? dodam jeszcze, że pan policjant był nieogarnięty i w mandacie wypisał zły adres czyli w razie czego będą szukać mnie gdzie indziej...
pozniej to Cie sciga Lindorff albo jaki inny Kredinor... oni Cie znajda... nie od razu oczywiscie bo najpierw kawa, a odsetki odpowiednio tez urosna....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
Motyl napisał:
Tak wiem ale pokaz mi jedna osobe której przysłali do Polski mandat gdzie to fotoradar zrobił zdjęcie. Jeżeli nagminnie będzieswz je olewał to owszem ale nie jedno zdjęcie. Ja się doczekac nie moge na foto z Niemiec
ja juz zapomnialem o swoich przygodach z papparazzi w PL ))) 5 czy 7.... co to za roznica....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Yatsek napisał:
Motyl napisał:
Tak wiem ale pokaz mi jedna osobe której przysłali do Polski mandat gdzie to fotoradar zrobił zdjęcie. Jeżeli nagminnie będzieswz je olewał to owszem ale nie jedno zdjęcie. Ja się doczekac nie moge na foto z Niemiec
ja juz zapomnialem o swoich przygodach z papparazzi w PL ))) 5 czy 7.... co to za roznica....

Prawda jest taka, ze norweskie firmy nie maja mozliwosci dochodzenia naleznosci na terytorium RP. Dlatego podpisaly umowe z firma angielska, ktora odszukuje wlascicieli aut na podstawie nr rej a nastepnie wysyla grozne listy do naszych obywateli straszac ogromnymi odsetkami. Problem polega na tym, ze owa firma nie jast firma windykacyjna na terytorium RP wiec jak ktos zaplaci to jest idiota.
To samo zreszta z mandatami od policji. Jezeli mamy szczescie i otrzymalismy kredyt a wiemy,ze w tym kraju juz nie bedziemy jezdzili to mozna rowniez olac. Problem wroci, gdy na terytorium danego panstwa zostaniemy ponownie zatrzymani.

Obecnie UE pracuje nad dyrektywa o mozliwosciach wzajemnego sciagania mandatow. Jak dotad jednak prace trwaja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Usuniety Profil
(usunietyprofil)
Wiking
True. Nawet za jedną niezapłaconą bramkę w Norwegii, dostałam po pół roku polecony z Anglii, z rachunkiem i mandatem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
optimus reaktywacja napisał:
Yatsek napisał:
Motyl napisał:

Prawda jest taka, ze norweskie firmy nie maja mozliwosci dochodzenia naleznosci na terytorium RP. Dlatego podpisaly umowe z firma angielska, ktora odszukuje wlascicieli aut na podstawie nr rej a nastepnie wysyla grozne listy do naszych obywateli straszac ogromnymi odsetkami. Problem polega na tym, ze owa firma nie jast firma windykacyjna na terytorium RP wiec jak ktos zaplaci to jest idiota.
To samo zreszta z mandatami od policji. Jezeli mamy szczescie i otrzymalismy kredyt a wiemy,ze w tym kraju juz nie bedziemy jezdzili to mozna rowniez olac. Problem wroci, gdy na terytorium danego panstwa zostaniemy ponownie zatrzymani.

Obecnie UE pracuje nad dyrektywa o mozliwosciach wzajemnego sciagania mandatow. Jak dotad jednak prace trwaja.

drogowka ma kompa ze soba... podlaczony on jest do: komputerowej bazy Shengen... rowniedobrze komputer moze im sluzyc za gps, graja w pasjansa albo nakleili na ekran mieniacy sie papier bo nie potrafia wlaczyc tego cuda elektroniki.. niemniej jednak, ostatnim razem, pan policjant stwierdzil ze nie jestem zameldowany w PL a ta baza shengen (chytliwa nazwa hehee) wskzuje jako moje stale miejsce pobytu NO... dlatego musialem zaplacic w gotowce... 48km za duzo plus wyprzedzanie w obrebie znaku zakaz wyprzedzania (ciaglej nie bylo a przede mna dluuuuuuga prosta droga, oddzielona od przeciwleglych pasow ruchu barierkami i zielenia) na expresowej czy autostradzie hmmm: 300pln i jakies tam punkty hehehehe to tak na marginesie...
to za parkowanie ostatnio w Tønsbergu zaplacilem wiecej 710NOK )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów
bu bubu
(DrGreve)
Nowicjusz
ja dostałam mandat z no z fotoradaru a jechałam autem na pl blachach i doszedł pod polski adres
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok